UA-42828696-1

30.1.2016 TamU-TPT 5-2 (2-2)

0 su, 31 tammikuun 2016, 11:08

Pitkästä aikaa Suomen Cupiin osallistuneen TPT:n taival jäi tällä kertaa yhden ottelun mittaiseksi. Vastustajana ollut TamU oli tänään lukemin 5-2 parempi.

Ensimäinen puoliaika oli erittäin viihdyttävää peliä ja TPT oli ehkä hitusen niskan päällä. Varsinkin TPT:n hyökkäyspeli oli hienoa katseltavaa. Laidoilta tultiin vauhdilla ylös ja keskellä Badr Laouini pyöritti hienosti peliä. Myös laitapakit ja puolustavammat keskikenttäpelaajat tukivat hyökkäyksiä mallikkaasti.

TamU meni kuitenkin ottelussa 1-0 johtoon, kun joukkueen vaarallisin pelaaja Lauri Saari livahti laidalta karkuun ja laukoi sivusta pallon takakulmaan.

Ansaittu tasoitus syntyi parinkymmenen minuutin pelin jälkeen, kun TamUn toppari lahjoitti pallon Timo Lekkermäelle. Lekke ei tästä lahjasta kieltäytynyt, vaan täräytti pallon maaliin.

Muutama minuutti tasoituksesta ja taas omissa kolisi. Harmittavan sähellyksen jälkeen pallo ajautui täysin vapaana olleelle Tuomas Lehdelle. Tuopin tasoinen maalintekijä ei tästä erehtynyt vaan laukoi pallon vastustamattomasti voimalla maaliin.

Harmittava tasoitus saatiin onneksi kuitattua jo seuraavalla minuutilla. Maali olikin ottelun komein. Hienon ottelun pelannut Badr Laouini nousi komeasti laidalta ylös ja laittoi nappikeskityksen maalille, johon kovasti koko pelin hommia tehnyt Lari Hakanen juoksi oikea-aikaisesti ja puski pallon komeasti verkkoon.

Tauolle mentiin siis tasalukemissa 2-2 ja jännitys oli huipussaan. Toisella jaksolla pelin tempo kuitenkin laski selvästi ja lopullisesti peli lässähti, ainakin TPT:n osalta, karmeaan 3-2 maaliin. Topparin ja molarin ajatukset menivät täysin ristiin ja helppo pallo meni kaikkien yllätykseksi suoraan maaliin.

Lopullisen niitin iski Ali Koljonen toisella maalillaan ja lopussa vielä Tuomas Alanen kaunisteli loppulukemiksi 5-2.

Kuten kolmen viimeisen harjoituspelin maalisuhteesta (12-10) voidaan päätellä, niin hyökkäyspeli ja maalinteko on hyvällä mallilla, mutta puolustuspelaamisessa on runsaasti parannettavaa.

Nyt on sitten kolme viikkoa aikaa harjoitella, kun seuraava peli pelataan vasta la 20.2. klo 11 (Pirkkahalli C).

Maalit:

1-0 Lauri Saari (9 min.)
1-1 Timo Lekkermäki (21 min.)
2-1 Tuomas Lehti (24 min.)
2-2 Lari Hakanen (25 min.)
3-2 Ali Koljonen (52 min.)
4-2 Ali Koljonen (58 min.)
5-2 Tuomas Alanen (70 min.)

TPT:n kokoonpano

Elias Peltonen
Olli Kuusisto (34 min. Joni Valkeeniemi)
Toni Toijala
Abu Sankoh (77 min. Aku Korhonen)
Yaser
Shihab (75 min. Laith)
Lari Hakanen
Mikael Paajanen (52 min. Jan Kulokorpi)
Timo Lekkermäki
Badr Laouini (58 min. Majed Rashedi)
Roope Kostiainen

TPT:n kolme parasta tänään:

1. Badr Laouini
2. Lari Hakanen
3. Timo Lekkermäki