UA-42828696-1

16.7. 2015 TP-T vs Ilves2 2-0 (1-0)

0 ma, 20 heinäkuun 2015, 13:47

Kolmen viikon tauko peleistä ei näkynyt otteissa mitenkään. Taukoa edeltänyt hyvä pelaaminen jatkui edelleen ja nyt se näkyi myös pisteiden muodossa. Ottelu oli peliä edeltäneestä kaatosateesta huolimatta hyvätasoista pelaamista molemmilta joukkueilta, jota oli myös kiva katsella märissäkin olosuhteissa.

Maalitilanteita oli molemmilla joukkueilla, mutta maaleja ei kuitenkaan hirveästi nähty. Syynä tähän oli ainakin erittäin hyvän ottelun kotijoukkueen maalilla pelannut Elias Peltonen sekä erinomainen puolustuslinja. Valmennusta varmaan ilahdutti erityisesti puolustaja Roni Lindroosin paluu pitkältä sairaslomalta. Tosin toppari Jussi Kuoppalan loukkaantuminen toi jatkon kannalta uutta murehdittavaa.

Ottelun avausmaalin teki, mahtavasti koko ottelun jälleen raatanut, Lari Hakanen. Kuudentoista takaa lähtenyt laukaus löysi tiensä lähes maalin ylänurkkaan. Juuri Hakasen tulo joukkueeseen on tuonut kotijoukkueen peliin tarvittavan lisän liikettä.

Tauolle mentiin melko ansaituissa 1-0 lukemissa, tosin muutamalla liigapelurilla vahvistunut Ilves 2 antoi kyllä kovan vastuksen ja tiedettiin ettei lepsuiluun ole yhtään varaa toisellakaan puoliajalla.

Kova taistelu jatkui toisellakin jaksolla ja maalia haettiin tiukasti molempiin päihin. Tunnin pelin kohdalla nähtiin sitten ottelun lopullinen ratkaisu. Jussi Kuoppala näytti nuoremmilleen miten pallo laitetaan maaliin. Kuoppis otti Topi Mattilan lähettämän ristipallon komeasti rinnalla haltuun ja siitä lähti suoraan ilmasta vastustamaton tykitys maalivahdin yli takanurkkaan. Taisi olla TPT:n komein maali tällä kaudella.

Erityismaininnan ansaitsevat ottelusta myös vaihtopelaajat, jotka litimärkinä tulivat kovalla asenteella kentälle ja pelasivat myös hyvin.

Seuraavana mennäänkin kovimman haasteen eteen kun vieraspelissä on vastassa edelleen tappioitta oleva ja sarjaa ylivoimaisesti johtava Jazz 2. Ottelu pelataan ensi keskiviikkona Porin uudella tekonurmella.

Maalit:

1-0 Lari Hakanen (27 min.)
2-0 Jussi Kuoppala (60 min.)

TPT:n kokoonpano:

Elias Peltonen
Roni Lindroos
Jussi Kuoppala (73 min. Aku Korhonen)
Abu Sankoh
Topi Mattila
Markku Niskala (56 min. Matias Riikonen)
Jan Kulokorpi (85 min. Markus Silvennoinen)
Lari Hakanen
Timo Lekkermäki (85 min. Fabio De Santana)
Tom Björklund
Juho Mäkiniemi

Tähdet:

3 tähteä Elias Peltonen (TPT)
2 tähteä Lari Hakanen (TPT)
1 tähti Jussi Kuoppala (TPT)