UA-42828696-1

16.6.2015 TP-T vs PJK 5-2 (3-1)

0 ti, 23 kesäkuun 2015, 19:41

Ennakkoon ottelusta odotettiin vaikeata ja vähämaalista ottelua. Vähämaalista ottelusta ei tullut, mutta melko vaikeaksi sitä yritettiin tehdä. Ottelu olisi voitu ratkaista jo puolessa tunnissa, mutta ruuti oli tänään kohtuullisen märkää. Huippuhyviä maalipaikkoja oli kuitenkin ainakin seitsemään maaliin. Ilahduttavaa oli kuitenkin se, että pelaajat liikkuivat hyvin ja syötöt menivät jo hienosti omille. Osansa runsaista maalipaikoista, ensimmäisellä puoliajalla, saa ottaa piikkiinsä myös vastustaja. Jostain syystä Pirkkalan puolustuslinja pelasi melkein puolessakentässä ja maalivahti oli järkyttävän ylhäällä yrittämässä katkoa pystysyöttöjä.

Tämä ”taktiikka” ei kyllä tällä kertaa toiminut ollenkaan, vaan tästä syystä kotijoukkue sai suurimman osan maalitilanteistaan. Varsinkin Tom Björklund oli jälleen pirteällä pelipäällä ja oli useamman kerran yksin läpi. Hattutemppukin olisi voinut syntyä, mutta kaksikin maalia oli ensimmäisellä jaksolla hyvä suoritus. Maalinteon aloitti ja lopetti tänään kuitenkin Timo Lekkermäki, joka oli myös yksi kentän parhaista.

Maaleja kun ei paikoista tehty tarpeeksi, niin vastustaja kyllä käytti paikkansa hyvin.
Ensimmäisenä vieraista onnistui Pirkkalan paras pelaaja Valtteri Similä, joka sai rauhassa asetella ja laukoi pallon komeasti maalin takanurkkaan. Pettymys olisi ollut valtava, jos tauolle oltaisiin menty vain maalin johdossa. Onneksi ennen taukoa Tomppa teki vielä illan toisensa Leken mainiosta syötöstä. Näin tauolle vähän turvallisemman tuntuisessa 3-1 johdossa.

Vauhdikkaan ensimmäisen jakson jälkeen toisella puoliajalla meno hyytyi kyllä melko pahasti. Toki vastustajakin alkoi pelata huomattavasti järkevämmin. Tunnin pelin kohdalla PJK pääsi sitten kaventamaan ottelun. Jälleen Similä oli jätetty liian vapaaksi ja tällä kertaa mies syötti Antti Ala-Myllymäen maalintekoon. Hieno viimeistely suoraan syötöstä ja maalivahti oli tässäkin laukauksessa täysin voimaton.

Tämän jälkeen vierasjoukkue hallitsi ottelua ja TPT:n hyvä ote oli kokonaan kadonnut. Ottelu saatiin kuitenkin käännettyä vielä itselle, kun Lari Hakanen nousi vahvasti pallon kanssa kuudentoista sisään ja rikkeen seurauksena pallo vietiin pilkulle. Tutusti pallon laittoi pilkulta sisään Jussi Kotilahti. Tämä päätti PJK:n pelaajien vahvan jakson ja kun Lekke laittoi vielä melkein heti perään lukemiksi 5-2, niin peli oli sillä selvä.

Ensi torstaina vastus onkin sitten kovimmasta päästä, kun vastaan tulee kauden ennakkosuosikki NoPS. Ottelu alkaa to 25.6. Lamminpäässä klo 19.00.

Maalit:

1-0 Timo Lekkermäki  (5 min.)
2-0 Tom Björklund (31 min.)
2-1 Valtteri Similä (38 min.)
3-1 Tom Björklund (41 min.)
3-2 Antti Ala-Myllymäki (63 min.)
4-2 Jussi Kotilahti (71 min.)
5-2 Timo Lekkermäki (74 min.)

TPT:n kokoonpano:

Elias Peltonen
Aku Korhonen
Jussi Kuoppala
Abu Sankoh
Markus Silvennoinen (46 min. Topi Mattila)
Jussi Kotilahti (83 min. Markku Niskala)
Jan Kulokorpi (69 min. Olli Kuusisto)
Lari Hakanen
Timo Lekkermäki (79 min. Fabio De Santana)
Juho Mäkiniemi (64 min. Matias Riikonen)
Tom Björklund

Tähdet:

3 tähteä Tom Björklund (TPT)
2 tähteä Timo Lekkermäki (TPT)
1 tähti Valtteri Similä (PJK)

No Comments Yet.

leave a comment

You must be logged in to post a comment.