UA-42828696-1

5.7. 2014 PJK vs TP-T 3-2 (1-1)

0 ke, 16 heinäkuun 2014, 08:54

Kevätkierros päättyi TPT:n osalta pettymykseen. Pirkkalan tekonurmelta ei aikaisempinakaan vuosina pisteitä ole saatu, mutta nyt niitä oli jo tulossa. Lopulta kuitenkin pisteet jäivät jälleen kerran Pirkkalaan.

Lähes helteisessä säässä pelatussa ottelussa tempo ei ollut kovin suuri. Molemmilta joukkueilta myös puuttui ottelusta useita pelaajia eikä vaihdossa ollut tungosta.
Jännitystä ottelussa riitti kuitenkin loppuun asti.

Ottelu alkoi tasaisesti, vaikka muutama hyvä maalipaikka PJK:lla alussa olikin. Maaliin pallo saatiin ensimmäisen kerran reilun vartin pelin jälkeen. Vasemmalta lähtenyt laadukas keskitys löysi takatolpalta täysin vapaaksi jätetyn kotijoukkueen Lauri Lätin, jolla oli melko helppo homma puskea pallo muutamasta metristä verkkoon.

TPT nousi kuitenkin pian tasoihin, kun loppukaudeksi joukkueen riveihin liittyneen Jaakko Rönkön mainio keskitys tavoitti Timo Lekkermäen. Eikä huikeassa vireessä oleva (5 maalia/2 ottelua) Lekke tästä tietenkään erehtynyt, vaan puski pallon varmasti ohi, PJK:n maalia poikkeuksellisesti vartioineen, Juuso Kurpan.

Reilun tunnin pelin jälkeen Lekkermäki vei vierasjoukkueen jo johtoon. Tällä kertaa kuudentoista takaa lähtenyt nätti sijoitus osui maalin takanurkkaan. Tämän jälkeen TPT:llä oli useampi paikka ratkaista ottelu, mutta viimeistely ei onnistunut enää millään.
Sitten kävi samalla tavalla kuin edellisessä pelissä eli vastustaja laittoi pallon maaliin, kun ei itse toisessa päässä osuttu. Tasoitusmaalissa oli tällä kertaa jätetty Valtteri Similä ilman vartiointia, eikä mies erehtynyt, vaan sijoitti pallon varmasti maaliin.

Ottelun voittomaali syntyi viitisen minuuttia tasoituksesta. Pallon menetys omassa päässä oli kohtalokas. Miika Sainio sai pallon kuin lahjana, kuljetti muutaman metrin ja laukoi pallon tarkasti maalin takanurkkaan. Näin viikon kesätauolle jouduttiin lähtemään kahden peräkkäisen tappion jälkeen.

Parannettavaa syyskierrokselle tietysti jäi. Palloa pitäisi liikuttaa hiukan nopeammin ylöspäin ja vartiointipelin pitää parantua selvästi. Lisäksi muidenkin kuin Leken pitää alkaa taas osua maalipuiden väliin.

Vastustajat eivät tästä ainakaan helpotu, kun vastaan asettuu peräkkäin kaikki sarjan neljä kärkijoukkuetta. Seuraavana vastassa on NoPS torstaina 17.7. klo 19.00 Lamminpäässä.

Maalit:
1-0 Lauri Lätti (18 min.)
1-1 Timo Lekkermäki (23 min.)
1-2 Timo Lekkermäki (65 min.)
2-2 Valtteri Similä (74 min.)
3-2 Miika Sainio (78 min.)

TPT:n kokoonpano:

JP Taipale
Roni Lindroos
Jussi Kuoppala
Rami Sariola
Topi Mattila
Aki Alanne
Jussi Räsänen
Markus Silvennoinen (73 min. Tommi Ahola)
Timo Lekkermäki
Jaakko Rönkkö
Tom Björklund
TPT:n jakamat tähdet:

3 tähteä Timo Lekkermäki (TPT)
2 tähteä Valtteri Similä (PJK)
1 tähti Rami Sariola (TPT)