UA-42828696-1

24.4.2014 TP-T vs PS-44 2-2 (0-1)

0 su, 27 huhtikuun 2014, 14:42

TPT:n kauden ensimmäinen kotiottelu pelattiin Kaukajärvellä koleassa illassa. Peli ei jostain syystä sujunut läheskään yhtä hyvin kuin kauden ensimmäinen ottelu Nokialla. Hyökkäyspäässä ei päästy ollenkaan vastustajan iholla ja vierailijat pääsivät jatkuvasti rakentamaan tilanteita alhaalta asti rauhassa maata pitkin pelaamalla. Tätä samaa kotijoukkuekin yritti, mutta melko heikoin tuloksin. Näytti siltä, että joukkuepelaamista ei ollut juuri ollenkaan. Muutamilla yksilösuorituksilla päästiin hätyyttelemään vastustajan maalia, mutta vaaralliset tilanteet seppojen maalilla olivat ensimmäisellä puoliajalla melko vähissä. Kun vielä päästettiin vastustajan vaarallisin pelaaja Sasu Nieminen laukomaan vapaasti kuudentoista sisältä, niin tauolle mentiin ansaitussa vierasjohdossa 0-1.
Toiselle puoliajalla kotijoukkue pääsi jo huomattavasti paremmin peliin mukaan. Varsinkin kentälle tullut Gael Njeukam piristi hyökkäyspeliä selvästi. Tulosta ei ensin kuitenkaan tullut piristyneestä pelistä huolimatta, vaan vierailijat pääsivät jo 0-2 johtoon. Maali syntyi kun pallo puskettiin, laadukkaasti annetusta kulmasta, etunurkasta sisään.
Tässä vaiheessa näytti vahvasti siltä, että peli on selvä. Ehkä näin luuli myös vastustaja. Kavennusmaali tuli kuitenkin melko pian, kun toppareiden hölmöiltyä pallo saatiin karvattua pois ja vikkelä Tom Björklund pääsi yksin läpi. Tästä Tomppa ei erehtynyt vaan tuikkasi pallon vastaan tulleen maalivahdin alta verkkoon. Peliä oli pelattu tässä vaiheessa tasan tunti.
Tästä kotijoukkue sai selvästi entistä enemmän virtaa ja uskoa omaan tekemiseensä. Painostusta ei haitannut edes hyvin pelanneen Olli Kuusiston loukkaantuminen, vaan homma lyötiin väkisin tasoihin. Tasoituksen teki upealla laukauksella Jan Kulokorpi. 25 metristä ja pienestä pomposta lähtenyt hirmuinen veto painui vastustamattomasti maalin takaylänurkkaan.
Voittomaalikin oli yliajalla vielä lähellä, kun Gael puski pallon kauniisti ylämummoon, mutta avustava liputti tilanteen niukasti patsioksi. Näin loppulukemat olivat 2-2 ja molemmat joukkueet jatkavat tappioitta kohti seuraavaa matsia.
Seuraavaksi TPT ”matkustaa” sarjan kahdella voitolla aloittaneen TKT:n vieraaksi. Ottelu pelataan pe 2.5. Kaukajärven tekonurmella alkaen klo 20.00.

Maalit:
0-1 Sasu Nieminen (34 min.)
0-2 Tommi Salonen (54 min.)
1-2 Tom Björklund (60 min.)
2-2 Jan Kulokorpi (74 min.)

TPT:n kokoonpano:
Tuomas Tuominen
Roni Lindroos
Olli Raittinen (46 min. Tommi Ahola)
Jussi Kuoppala
Aki Alanne
Jan Kulokorpi (90 min. Ron Altschuler)
Tom Björklund
Olli Kuusisto (66 min. Majed Rashedi)
Timo Lekkermäki
Jussi Kotilahti
Kalle Kankala (45 min. Gael Njeukam)

TPT:n jakamat tähdet:
3 tähteä Roni Lindroos (TPT)
2 tähteä Sasu Nieminen (PS-44)
1 tähti Jan Kulokorpi (TPT)

Seuraava ottelu TKT-TPT pe 2.5. klo 20.00 Kaukajärvellä