UA-42828696-1

Ilves-Kissat vs TPT 1-1 (0-0) 5.9.2013

0 pe, 06 syyskuun 2013, 18:20

Tammelan iltavaloissa pelattu ottelu sarjan kärkipään joukkuetta Ilves-Kissoja vastaan oli jännittävä alusta loppuun asti. Ensimmäisellä puoliajalla pelin tempo ei ollut kovin kova, mutta palloa siirreltiin välillä melko hienostikin. Kovinkaan hyviä maalipaikkoja ei alkuun kumpikaan saanut. Näyttikin siltä, että molemmat joukkueet odottelivat rauhassa vastustajan virhettä. Sellainen sitten lopulta tulikin, kun pallo pomppi monen pelaajan kautta kuudentoista sisällä ja yhtäkkiä oli Kissojen hyökkääjä El Founti Kasim Omar aivan yksin pallon kanssa pilkun kohdalla. Hiljainen sijoitus ohittikin TPT:n maalivahdin ja näytti menevän maaliin. Pallo kimposi kuitenkin keskeltä tolppaa takaisin kentälle.

Toinen puoliaika alkoikin sitten todella vauhdikkaasti. Vain kaksi minuuttia oli pelattu, kun Tuomas Lehti pudotti pystysyötön TPT:n maalitykille Tom Bjöklundille, joka kirmasi keskeltä yksin läpi. Eikä Tomppa tälläkään kertaa erehtynyt, vaan laukoi pallon tarkasti maalin nurkkaan. Tämän jälkeen Kissat saivat pelistä enemmän otetta ja hakivat vimmatusti tasoitusta. Tasoitus tulikin noin tunnin pelin kohdalla, kun vaihdosta sisään tullut nopea laituri Eetu Virtanen juoksi laidalta, tönäisi TPT:n pakin kumoon, pääsi yksin läpi ja sijoitti pallon ohi hyvin pelanneen TPT:n maalivahdin J-P Taipaleen.

Pelin loppua kohden Kissat panostivat entistä enemmän hyökkäykseen ja hakivat nousuun auttavaa voittomaalia. Muutaman erittäin hyvän maalipaikan saivatkin järjestettyä. Sekä Omar, että topparin paikalta noussut Tuomo Ruotsalainen hukkasivat molemmat huippupaikat. Raju Kissojen hyökkääminen tietysti aukaisi vieraille lukuisia vastahyökkäyksiä. Näistä vaarallisin nähtiin aivan ottelun lopussa, kun TPT:n uusi vahvistus Gaël Njeukam laittoi Kissojen pakin solmuun ja laukoi hyvin kohti maalia. Vedon torjui kuitenkin Kissamolari Jussi Mäkelä hyvin. Karoista päästiin vielä yrittämään, mutta laukaus nousi maalin yli. Näin pisteet jaettiin tasaisessa ja melko hyvätasoisessa pelissä lukemin 1-1.

Tähtiä olisi pelistä voinut jakaa tasaisesti molemmille joukkueille ja monelle pelaajalle. Kun kuitenkin Kissat antoivat kaikki tähdet omille pelaajilleen, niin laitetaan tähdet vierasjoukkueen osalta myös omille pelaajille.

TP-T:n jakamat tähdet Ilves-Kissat pelissä:

3 Björklund (TPT)
2 Mäenpää (TPT)
1 Korhonen (TPT)

TPT:n seuraava ottelu TP-T vastaan Nops pelataan ensi viikon sunnuntaina 15.9. Lamminpäässä klo 16.00.